molenaar betonsindustrie 2

Besturing betonafzetbaan

Bekijk afbeeldingen

Projectinformatie

Opdrachtomschrijving:

De besturing van de beton afzetbaan was uitgevoerd met een PC kaart met remote IO. Om de betrouwbaarheid van de installatie te verhogen is er in overleg met de opdrachtgever voor gekozen om deze besturing te vervangen door een Siemens S7-1500 PLC met meerdere remote IO stations en Human Machine Interface (HMI).


Tevens is ervoor gekozen om de werking van de machine opnieuw te bekijken. Hiervoor is er een nieuw functioneel ontwerp gemaakt, aan de hand waarvan de werking van de machine eenduidig is vastgelegd. Vanuit het functioneel ontwerp is een nieuw PLC programma geschreven.


Aangezien de productie afhankelijk is van de beschikbaarheid van de afzetbaan was het doel de migratie in een zo kort mogelijke down-time van de installatie te realiseren. Delmeco heeft binnen het overeengekomen tijdspad de hardware van de besturing vervangen, deze volledig getest en terug in bedrijf gesteld.


De opdracht bestond voor de vakdisciplines automatisering en elektrotechniek o.a. uit de volgende werkzaamheden:

  • Inventariseren wensen, huidige situatie;
  • Maken van een functioneel ontwerp;
  • Schrijven van een nieuw PLC programma;
  • Uitwisselen van de hardware van de besturing (PLC en Remote I/O);
  • Programmeren en testen van de nieuwe Siemens PLC en HMI;
  • In bedrijf stellen;
  • Testen. ┬á

De verantwoordelijkheid van Delmeco binnen dit project is het ombouwen, implementeren, testen en werkend opleveren van de nieuwe besturing.

Opdrachtgever: Molenaar Betonindustrie

Molenaar Betonindustrie, gevestigd in Goes, is een specialist in betonproducten, waaronder dekkingsafstandhouders, bekistingsafstandhouders en diverse toebehoren.

Delmeco Raadgevend Ingenieurs bureau BV

Marquesweg 4
4462 HD Goes
info@delmeco.nl

0113-27 04 84