slib-inductiedroger 1

Dubbele slib-inductiedroger

Bekijk afbeeldingen

Projectinformatie

Opdrachtomschrijving:

Delmeco heeft voor COVRA N.V. een slib-inductiedroger ontworpen, geleverd en geïnstalleerd om op een verantwoorde en veilige manier nucleair slib te verwerken. Binnen COVRA is het mogelijk om vaste stoffen en vloeistoffen te verwerken. Met de slib-inductiedroger wordt de vloeistof uit het slib gescheiden van de vaste stof, zodat beide afval stromen apart verwerkt kunnen worden.

 

Met behulp van een inductiespoel wordt het water uit een, met slib gevuld, 100 liter vat gecontroleerd op een temperatuur gebracht zodat de vloeistof verdampt. Middels een condensor en koudwatermachine wordt de damp terug omgezet in vloeistof en opgevangen in een aparte tank. De droge stof blijft achter in het 100 liter vat en kan worden verwerkt als vast afval. De gehele installatie is dubbel uitgevoerd om over dubbele capaciteit te kunnen beschikken.

 

De opdracht bestond voor de vakdisciplines werktuigbouwkunde, elektrotechniek, automatisering en HVAC uit:

  • Het uitvoeren van een pre-engineering;
  • Het adviseren tijdens de PPA (Potentiële Probleem Analyse) waarbij de mogelijke gevaren voor installaties in de nucleair industrie worden geanalyseerd;
  • Het uitvoeren van een detailengineering (n.a.v. pre-engineering en resultaten uit de PPA);
  • Het opstellen van het functioneel ontwerp;
  • Het bouwen, testen en installeren van de installatie incl. de besturingspanelen (is uitgevoerd door Delmeco Projecten B.V.).

De verantwoordelijkheid van Delmeco binnen dit project is het Turn-Key werkend opleveren van de dubbele slib-inductiedroger voor alle vakdisciplines van ontwerp tot realisatie.

 

Opdrachtgever: COVRA N.V.

COVRA N.V. is de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval waar radioactieve stoffen (vast en vloeibaar) worden verwerkt en opgeslagen.

Delmeco Raadgevend Ingenieurs bureau BV

Marquesweg 4
4462 HD Goes
info@delmeco.nl

0113-27 04 84