Chemicalien doseerstation 1
Bekijk video

Chemicaliën doseerstation

Bekijk videoBekijk afbeeldingen

Projectinformatie

Opdrachtomschrijving:

Voor de verwerking van nucleaire vloeistoffen is een waterbehandelingsinstallatie aanwezig. Om de verschillende nucleaire vloeistoffen te verwerken c.q. te neutraliseren dienen er diverse chemicaliën te worden toegevoegd in de waterbehandeling.

 

Delmeco heeft voor COVRA N.V. een chemicaliën doseerstation ontworpen, geleverd en geïnstalleerd om op een verantwoorde en veilige manier (8 verschillende) chemicaliën te injecteren in de waterbehandelingsinstallatie. Dit om nucleaire vloeistoffen te behandelen. Het chemicaliën doseerstation zorgt ervoor dat er chemicaliën in het station verladen kunnen worden zonder dat hierbij blootstelling van chemicaliën plaats vindt aan de omgeving c.q. aan mensen. Middels de automatisering is het mogelijk om een “recept “ samen te stellen, welke chemicaliën er in het nucleaire afvalwater geïnjecteerd moeten worden, t.b.v. het reactor vat.  

 

De opdracht bestond voor de vakdisciplines werktuigbouwkunde, elektrotechniek, automatisering en HVAC uit:

  • Het uitvoeren van een pre-engineering;
  • Het adviseren tijdens de PPA (Potentiële Probleem Analyse) waarbij de mogelijke gevaren voor installaties in de nucleair industrie worden geanalyseerd;
  • Het uitvoeren van een detailengineering (n.a.v. pre-engineering en resultaten uit de PPA);
  • Het opstellen van het functioneel ontwerp;
  • Het bouwen, testen en installeren van de installatie incl. de besturingspanelen (is uitgevoerd door Delmeco Projecten B.V.). 

De verantwoordelijkheid van Delmeco binnen dit project is het Turn-Key werkend opleveren van het chemicaliën doseerstation voor alle vakdisciplines van ontwerp tot realisatie.

Opdrachtgever: COVRA N.V.

COVRA N.V. is de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval waar radioactieve stoffen (vast en vloeibaar) worden verwerkt en opgeslagen.

Delmeco Raadgevend Ingenieurs bureau BV

Marquesweg 4
4462 HD Goes
info@delmeco.nl

0113-27 04 84